tisdag 26 december 2017

Vinnarna och statistik

Att vi hade några trogna läsare/gissare som skulle komma tillbaka trots ett års uppehåll, det visste vi, men att det skulle vara så många som ville följa vår kalender, det trodde vi inte!

Sist vi hade kalender slog vi läsarrekord med råge med 320 sidvisningar per dag, men i år är den siffran 513! Toppen på 861 visningar på en dag slår även den förra gångens rekord som låg på 642. Sjukt kul att se att ni verkar gilla vårt fjanteri :)

Det var inte lika många som var med och gissade i år (55 jämfört med 71 tidigare) men det antar vi beror på att vi tvingade er att gissa via bloggen, som många dessutom hade tekniska problem med. Det var dock enligt oss nödvändigt att få in gissningarna på ett "mindre störande" sätt, som inte påverkade det man egentligen ska hålla på med om dagarna. Om det blir någon mer kalender ska vi se över om man kan göra på något annat sätt för att underlätta för alla. Vi fick i alla fall in totalt 551 gissningar varav 440 (80%) var rätt, att jämföras med 516 gissningar varav 359 (70%) rätt sist, så de som varit med och gissat har varit flitiga på att gissa.

Med tanke på den stora ökningen gällande sidvisningar samtidigt som vi har färre deltagare leder till att vi kan anta oss ha en hel drös med smyggissare där ute. Hur kan vi få er att vara med att gissa på riktigt om vi kör igen? Vi vill ju gärna att så många som möjligt ska vara med!

På det stora hela har ni varit väldigt duktiga på att gissa rätt, men vi tror oss se en tendens att om man inte känner sig säker, då vågar man inte ens gissa... Förstår inte riktigt varför, för då får man ju verkligen inga poäng!

I år avgjordes det först sista dagen när Fredrik, som varit i ledning hela tiden, svarade fel och gav chansen till de som bara var en poäng efter att komma ikapp. Det var dock bara Erik som tog den chansen, men vi har alltså två vinnare i år med 22 rätt av 25! Stort grattis! Vinsterna kommer av logistiska skäl dröja lite, så de vill vi inte avslöja riktigt än...

Topp 10 - Poäng
Erik Hansson 22
Fredrik Bohman 22
Jesper Karlsson 21
Joakim Karlsson 21
Anna Rhöös 20
Robin Andersson 20
Kristin Zetterström 19
Lina Eneberg 18
Sandor Veldman 18
Solveig Andersson 18

Topp 11 - Gissningar
Erik Hansson 25
Fredrik Bohman 25
Jesper Karlsson 25
Joakim Karlsson 25
Kristin Zetterström 25
Sandor Veldman 25
Anna Rhöös 24
Robin Andersson 24
Solveig Andersson 24
Lina Eneberg 22
Oscar Holm 22

Om du inte är med på listorna men ändå är intresserad över hur det gick för dig är det bara att höra av sig :)

Finns några med högt snitt men som inte gissat frekvent nog för att vara med i toppen.

Av de som gissat någorlunda frekvent ligger alla utom en på över 70 %. På 40 % hittar vi honom, han som inte tänker som alla andra, utan snarare tänker längre än alla andra. Ja vi behöver ju inte nämna några namn, men han har legat i botten förr... ;)

Tack så mycket för visat intresse!

GOD FORTSÄTTNING & GOTT NYTT ÅR!

4 kommentarer:

  1. Jättekul att julkulskalendern återuppstod även om jag hade många felaktiga svar. Men men, det som gäller är att vara med och att ha lite skoj. Grattis till vinnaren och ett stort tack till Astrid, Elis, Michelle och alla deltagare. Jag ser redan fram emot nästa års version! God fortsättning och gott nytt år :-)

    SvaraRadera
  2. Tack för den här tiden och hoppas julkulskalendern kommer tillbaka igen nästa år! Det har varit jättekul att gissa, och den har engagerat hela kontoret här i Linköping :D

    SvaraRadera
  3. Stort stort tack! Så roligt att ni engagerar er så vi får vara med och leka!

    SvaraRadera
  4. Tusen tack för att ni pysslar med det här! Jag är såklart extra glad att det dessutom gick ganska bra i år.
    Jag ser redan fram emot 1 december 2018.

    SvaraRadera