fredag 26 december 2014

Vinnaren och lite statistik

Vi är så oerhört glada över att så många har följt vår julkulskalender i år och alla positiva kommentarer vi har fått värmer enormt! 

Snittet på antalet visningar per dag (280) krossar fjolårets resultat och någon dag närmade vi oss till och med 500. Så många släktingar har inte ens vi, så det kan inte bara vara de närmast sörjande som går in för att vara snälla. Så oerhört kul att ni gillar det så det finns hopp för en kalender även nästa år! 

Att dessutom så här många (63) skulle vara med och gissa, det trodde inte ens Michelle, som annars var den mest optimistiska av oss :) De 35 filmerna drog ihop över 400 gissningar där ca 300 var rätt. 

Har varit underhållande för oss att se era tankebanor gällande filmerna, speciellt när det inte har varit helt rätt... Stundtals har ni faktiskt kommit med bättre/fyndigare svar än det som vi har tänkt! 

TACK för att ni varit med oss på resan mot julen! :) 

Vem är det nu som får titulera sig som gissningsmästare? 
Ja vi kan ju börja med att säga att det är en oerhört värdig vinnare!
Han har gissat på ALLA 35 filmerna, vilket han är helt ensam om. Nästa hade "bara" 29. 

Dessutom har kan förkrossande 28,5 poäng mot tvåan på 22 poäng. 

Vinnaren är: 

SANDOR 

Vad var det då för fräsigt pris som både han och dottern Ella verkar imponerade av? 


Ja precis som vid normala prisceremonier fick han en medalj, men med risk för att den skulle försvinna i chokladsugen mage så ingick även ett diplom, som förhoppningsvis inte äts upp. 

Ja vad är sen mer passande, när temat är film, än en alldeles egen Oscar-statyett? :) 

Som att det inte vore nog så kom huvudpriset: En resa till Örebro för att (även här temaanpassat) gå på bio ihop med lekledarna Michelle och Astrid.


Ja ni ser ju hur glad han blev! :D 


Topp 10 - Poäng 
Sandor 28,5 
Sara & Lennie 22 
Louise 20 
Elis 16,5 
Mikaela 15 
Tidningsbudet 15 
Malin 14 
Jonas 12 
Carl 9 
Anna 8 
Erik L 8 
Tomas 8 

Topp 10 - Gissningar 
Sandor 35 
Tidningsbudet 29 
Louise 28 
Sara & Lennie 25 
Elis 21 
Jonas 21 
Malin 20 
Mikaela 15 
Anna 14 
Carl 13 

Sara & Lennie kom in i tävlingen lite sent, men hade faktiskt ett något högre snitt än Sandor. Undrar hur det hade gått om de varit med hela tiden... Samma kan man undra gällande Mikaela som "bara" gissade 15 gånger men hade rätt varje gång hon kom ihåg att gissa... 

Elis vill gärna påpeka att han faktiskt inte har fått gissa på alla filmerna (eftersom han varit med och hjälpt till på några)! Vi vill dock påpeka att hans snitt ändå inte verkar ha räckt hela vägen :P 

Tidningsbudet har aldrig varit så här nära ett biobesök. Filmer var visst enklare än melodifestivalentippning! :) 

Om någon inte hamnat på topp 10 men ändå vill veta var denne hamnat är det såklart bara att höra av sig! 

Enklast filmer verkar ha varit E.T. och The Shining, svårast Austin Powers och 50/50. 

Ni kanske tror att vi gick lottlösa ur det här? Inte då! Sandor med familj skickade med ägg från hönshuset som vi la i förpackningen Oscar-statyetten kom i, och vips, så hade vi fått ett äggstrapris! :D 


GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

5 kommentarer:

  1. Vilken ära. Och vad glad jag blev! Måste erkänna att jag fick lite hjälp av Google och min kära fru ;-) Det var jätteroligt att deltaga och att ni lagt ner så mycket jobb på det. Oscar-statyetten står på en hylla i köket och diplomet hänger på kylskåpet. Men roligaste delen av priset har jag framför mig! Vi ses snart och naturligtvis ser jag fram emot nästa års julkulskalender. Hoppas att äggen smakade bra :-)

    SvaraRadera
  2. GRATTIS Sandor! ��

    SvaraRadera
  3. Du var inte ensam om att ta google till hjälp, men alla hjälpmedel var ju tillåtna :) Stort grattis till alla på topp 10!

    SvaraRadera
  4. Ni är ju bara för bra! Riktigt kul har det varit. Och alla mina kollegor hälsar och tackar. 1-2 ggr per vecka har vi haft tävling på fikarasten där jag visar bilder och de får tävla. Bäst efter helgen då jag hade svaret på många filmer som vi kunde gå igenom. De tycker ni är grymt duktiga och fyndiga! Så ni har helt klart förgyllt mångas december med ert engagemang. Ser fram emot nästa års kalender. Då ska jag vara med från start och komma ihåg att gissa på ALLA filmer :)

    Tack!

    SvaraRadera
  5. Kul att även de uppskattade det! :D Får se om det blir filmer i år, kan nog bli något nytt tema...

    SvaraRadera